top of page

Afera e 1 Majit në Prizren, 1920

Muhamet Pirraku (1944-2014), akademik dhe historian nga Kosova shkroi një nga artikujt më të detajuar rreth festimit të 1 majit, të vitit 1920 në Prizren. Në atë vit u shënua parada e parë masive dhe internacionaliste e 1 Majit në historinë e Prizrenit, si dhe të qyteteve të tjera përreth tij. Artikulli është botuar në Dituria: Revistë Shkencore e Studentëve të Kosovës, nr: 1-2, 1975, Prishtinë, f. 107-136

Aferat e 1 Majit në fillim të shekullit të 20-të në Shkup. Kujtimet e militantit të CPY-së, Todor Trpkov. Botuar në Gazetën Birlik, Shkup, 30.04.1959

1 Mayis.png
Pyke-Presje Logo
bottom of page